שיווק אינו רק הניסיון לשכנע אנשים לקנות את המוצר שלכם. שיווק טוב מנסה להתאים את המוצר לצרכים של קהל הלקוחות. בעלי עסקים רבים מדי חושבים שעליהם למכור, כשלמעשה, אם הם היו שמים לב מלכתחילה מה רוצים וצריכים הלקוחות שלהם, הם לא היו צריכים לבזבז כל כך הרבה זמן בניסיונות לשכנע אנשים לקנות את המוצר שלהם. במקום לחשוב מה אתם רוצים למכור, חשבו מה הלקוחות שלכם רוצים לקנות.
בעלי עסקים צריכים להכיר את קהל הלקוחות שלהם, ולהבין מה הוא רוצה. אם תבינו מה קהל היעד רוצה וצריך, תוכלו ליצור מסר שיווקי אפקטיבי יותר ולכוון אותו לקהל הנכון. כאן נעוץ אחד היתרונות הגדולים של שיווק בדואר אלקטרוני – הבנת קהל הלקוחות. ככל שתאספו מידע רב ומגוון יותר על הלקוחות שלכם, תוכלו להתאים להם את המוצרים והמבצעים שלכם, ולזכות בתמורה בעליה נאה במכירות.
להבין את הלקוחות
יש שתי שאלות חשובות שכדאי לשאול לפני יצירת הקמפיין:
למה הלקוח נרשם לרשימת התפוצה שלכם?
האם מעניין אותו לשמוע על הנחות ומבצעים או שהוא מעוניין לקבל כתבות, טיפים ומידע? אם תדעו איך להשיב לשאלה זו, תוכלו ליצור בקמפיין שלכם את היחס הנכון בין מידע למבצעים.
באיזה מוצרים הלקוחות שלכם מעונינים?
אם אתם חברת מחשבים גדולה, יתכן שחלק מהלקוחות שלכם רוצים לשמוע רק על ציוד מחשבים כבד, ולקוחות אחרים מעונינים לשמוע רק על לפטופים וגאדג'טים. אם תדעו אילו מוצרים הלקוחות שלכם רוצים, תוכלו ליצור קמפיינים מותאמים אישית, ויעילים יותר.
כיצד עושים זאת?
עוקבים אחרי הנתונים - כמה אימיילים נפתחו? כמה קישורים נלחצו? כמה אנשים ביקשו להסיר אותם מרשימת התפוצה? מעקב אחר נתונים אלו יסייע לכם להבין עד כמה אפקטיבי היה הקמפיין שלכם. בדקו אילו אנשים לחצו על המבצעים, ובפעם הבאה שלחו להם מבצעים דומים. נסו לשלוח מבצעים על מוצרים אחרים עבור מי שלא לחץ על הקישורים בקמפיין הקודם.
שואלים את הלקוחות - במקום לנחש מה הלקוחות שלכם רוצים, דברו איתם. בהרשמה לרשימת התפוצה, שאלו את הלקוחות איזה מידע הם מעונינים לקבל. אל תשאלו רק אם הם רוצים לקבל מידע על מבצעים חדשים, שאלו אותם גם על סוג המוצרים שעליו הם רוצים לשמוע.
מומלץ גם ליצור קישור לסקר דומה בכל קמפיין. מתחת למבצעים בקמפיין, שאלו את הקוראים האם המבצע היה רלוונטי אליהם, וקשרו את השאלה לסקר. אין צורך להתבייש מלבקש במפורש את עזרת הלקוחות. רובם יענו לכך בחיוב, ויראו בכך מחמאה. עם זאת, אם מבקשים את עזרת הלקוחות, חשוב גם להקשיב להם, ולתת להם תחושה כי הם אכן מעורבים בהחלטות לגבי הקמפיינים שנשלחים אליהם.