שופיפיי בעברית: ראיון עם מומחים שמסכם את כל מה שאתם צריכים
מעל 2 מיליון חנויות אינטרנטיות משתמשות בפלטפורמה של שופיפיי, היא מכניסה יותר מ-5 מיליארד דולר בשנה, שווי השוק שלה גבוה מ-150 מיליארד דולר ויש לה יותר מ-10,000 עובדים ברחבי העולם. שופיפיי היא הפלטפורמה המובילה היום לבניית אתרים והמספרים מוכיחים את זה.
גם בישראל שופיפיי היא מנייה עולה ורוב החנויות היום בוחרות להשתמש בפלטפורמה הנהדרת הזו לבניית אתר מכירות, אם כי יש לעשות התאמות כדי לתפעל את שופיפיי בעברית.
כדי להבין את האתגרים ולענות על כל השאלות שמעסיקות את אנשי השיווק ובעלי חנויות האיקומרס שרוצים לבנות את האתר שלהם על פלטפורמת שופיפיי,
פגשנו את מקס וולאד לראיון שיתן את התשובות אחת ולתמיד איך נכון לבצע את ההתאמות לשוק המקומי.
מקס וולאד הם הבעלים של Byteex שהיא סוכנות לפיתוח אתרים עם התמחות בשופיפיי, חוץ מזה הם שותפים של אקטיב טרייל ועובדים בשיתוף פעולה מלא לטובת הצלחת הלקוחות המשותפים.
מהם האתגרים המרכזיים בהקמת חנות שופיפיי בעברית, וכיצד ניתן לפתור אותם?
אחד האתגרים המרכזיים בהקמת חנות Shopify בעברית הוא התרגום המלא של האתר, כולל כל הדפים, הודעות האימייל ותהליך הצ’קאאוט. מכיוון שהפלטפורמה לא מציעה תמיכה מובנית בעברית, יש צורך לבדוק ידנית שכל רכיבי האתר מתורגמים כהלכה, כדי להבטיח חוויית משתמש אחידה ומקצועית.
בנוסף, קיימות בעיות התאימות של תוספים מסוימים שאינם תומכים בתצוגת ימין-לשמאל (RTL). פתרון אפשרי לכך הוא בחירת תוספים שתומכים בעברית, או יצירת קשר עם צוות התמיכה של התוסף כדי לבדוק אפשרות להתאמה. במקרים שבהם אין תמיכה מובנית, ניתן להיעזר במפתח לשינויים ידניים בקוד האתר.
אתגר נוסף הוא ניהול תרגומים עבור חנויות מרובות שפות, במיוחד אם משלבים גם שפות שמאל-לימין (LTR). קיימים תוספים שמאפשרים שינוי דינמי בין RTL ל-LTR, אך מומלץ לבדוק את איכות התרגום שלהם ולעדכן ידנית במידת הצורך.
אז איך הייתם מציעים להפוך את ממשק הניהול של Shopify לנוח יותר עבור משתמשים דוברי עברית?
מאחר שממשק הניהול של Shopify אינו זמין בעברית, אחת הדרכים להקל על העבודה היא שימוש בתוספי תרגום לדפדפן, כמו Google Translate, אשר מאפשרים תרגום מיידי של הממשק. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שתרגום מכונה אינו תמיד מדויק.
כדי לשפר את חוויית הניהול, מומלץ להכיר את המונחים המרכזיים באנגלית, שכן מרבית התיעוד והתמיכה הטכנית זמינים בשפה זו. ניתן גם להיעזר במדריכים מקוונים ובקהילות ישראליות של משתמשי Shopify, אשר מספקות תרגומים והסברים על הפלטפורמה, אבל רוב התוכן האיכותי כיום בשפה האנגלית, ולכן עדיף פשוט לתרגם ידנית כל פעם.
מה אתם יודעים על הפתרונות הקיימים להתאמת עיצוב ויישור לימין (RTL) בחנויות שופיפיי?
Shopify אינה תומכת באופן מובנה ב-RTL, ולכן יש צורך בהתאמות עיצוביות. ניתן לבצע זאת באמצעות:
- שימוש בתבניות תומכות RTL – קיימות מספר תבניות בתשלום שתומכות באופן טבעי ביישור לימין.
- עריכת קובצי ה-CSS של התבנית – ניתן לשנות ידנית את קוד ה-CSS כדי להתאים את היישור לימין.
- שימוש בתוספים ייעודיים – ישנם תוספים כמו RTL Master או Sense RTL שמסייעים בהתאמות עיצוביות אוטומטיות.
- סיוע של מפתח – במקרה של אתרים עם דרישות מורכבות, מומלץ לפנות למתכנת כדי לבצע התאמות מתקדמות.
על איזה כלים ותוספים הייתם ממליצים כדי לתרגם את שופיפיי באופן מלא?
ישנם מספר פתרונות לתרגום חנות Shopify לעברית, וכל אחד מהם מציע אפשרויות שונות:
- Translate & Adapt (תוסף חינמי של Shopify) – מאפשר להוסיף שפות נוספות ולבצע תרגום ידני ישירות מממשק Shopify. זהו פתרון מובנה וחינמי, אך דורש עבודה ידנית להשלמת התרגום ולווידוא שהתוכן מוצג כראוי.
- Weglot ו-Langify – תוספים בתשלום שמספקים תרגום אוטומטי, אך חשוב לעבור עליהם ידנית ולתקן טעויות תרגום. Weglot מאפשר תרגום מכונה ראשוני עם אופציה לעריכה ידנית, בעוד ש-Langify מאפשר ניהול תרגומים בצורה ידידותית יותר, שניהם בתשלום אבל יש מסלול חינמי מוגבל.
- שימוש בתוספים נוספים – יש עוד שפע של אפשרויות נוספות שאולי קצת פחות פופולריות אבל שיכולות להתאים לצרכים מאוד ספציפיים או נוחים יותר בכיס.
מומלץ לשלב בין פתרונות אוטומטיים לבין בדיקות ידניות כדי להבטיח תרגום איכותי ולמנוע תקלות בתצוגה ובעיצוב. אנחנו ממליצים להשתמש בתוסף החינמי של שופיפיי כי גם ככה בודקים ידנית את התרגום.
מהם היתרונות והחסרונות של שימוש ב-Shopify בעברית בהשוואה לפלטפורמות אחרות כמו WooCommerce?
- מערכת נוחה לשימוש – Shopify היא פלטפורמה מתקדמת, אינטואיטיבית, ואינה מצריכה תחזוקה טכנית או ידע בפיתוח, גם כשמדובר בבניית חנות בשפה העברית.
- תמיכה בשפות זרות – Shopify מובילה בתחום התמיכה בשפות שונות, וממשיכה לשפר את יכולות התרגום וההתאמה הבינלאומית שלה. בהשוואה ל-WooCommerce, ניהול חנות רב-לשונית ב-Shopify הוא פשוט, מהיר ויעיל הרבה יותר.
- מבחר תוספים מתקדמים (כולל חינמיים) – ל-Shopify יש מגוון עצום של תוספים שמאפשרים התאמות פונקציונליות ועיצוביות, כולל פתרונות חינמיים איכותיים שמתאימים לשוק הישראלי והבינלאומי.
Shopify היא הבחירה האידיאלית למי שמחפש פתרון מתקדם, פשוט, ויעיל לניהול חנות אונליין, עם תמיכה חזקה בשפות ובאינטגרציות בינלאומיות, תוך חיסכון משמעותי בזמן ובמאמץ תחזוקה. אנחנו לא רואים חסרונות כלל במיוחד כאשר מדובר בהטמעת שפות שונות ולוקליזציה של האתר למיקומים אחרים.
כיצד ניתן לחבר חנות שופיפיי לשערי סליקה ישראליים בצורה היעילה ביותר?
כדי לחבר חנות Shopify לשערי סליקה ישראליים, יש לבחור בשירותי סליקה תומכים כגון Tranzila, Cardcom, Pelecard או Meshulam. החיבור מתבצע לרוב באמצעות API או דרך תוספים ייעודיים וחברות צד שלישי.
היום רוב החנויות הישראליות מחברות סליקה בעזרת PayPlus או iCount.
במקרים מסוימים, נדרש מתכנת להטמעת קוד חיבור מותאם. מומלץ לבדוק עמלות סליקה, אפשרויות תשלומים ויכולת תמיכה בתשלומים מקומיים כמו ביט.
איך אתם מתמודדים עם סוגיות כמו מע”מ, מטבעות ומשלוחים כדי להתאים חנות שופיפיי לשוק המקומי?
שופיפיי הכי טובים בזה, ניתן למכור כיום לכל העולם, ולהתאים את החנות או המותג שלכם לכל מדינה בקלות ובנוחות.
מע”מ – ניתן להגדיר בקלות מע”מ ידנית תחת “Taxes and Duties”
מטבעות – Shopify תומכת בהצגת מחירים במטבעות שונים, אך יש להגדיר נכון את שערי ההמרה לפי מיקום.
משלוחים – חיבור לשירותי משלוחים ישראליים כמו דואר ישראל, UPS ישראל, צ’יטה ו-HFD באמצעות תוספים או API ממש בקלות.
לשופיפיי יש המון כלים מתקדמים בעניין, וממשיכה לפתח זאת, ולכן יש פתרון לכל בעיה, פשוט תציפו זאת מולם או מולנו ונידע להתאים כלי מתאים עבורכם.
מהם האתגרים בקידום חנות שופיפיי במנועי חיפוש בעברית, ואילו פתרונות קיימים?
בגדול, אין אתגר משמעותי יוצא דופן בקידום חנות Shopify במנועי חיפוש בעברית, אך יש מספר נקודות שכדאי לשים אליהן לב:
- שמות קישורים (URL-ים) – מומלץ לשנות את הקישורים של הדפים לשפה האנגלית כדי להימנע מתקלות בקידום אורגני ולשפר את קריאות ה-URL עבור מנועי החיפוש.
- ניהול חנות מרובת שפות – כאשר החנות פועלת במספר שפות ויש כוונה לקדם אורגנית לכל מיקום בנפרד, הדרך היעילה ביותר היא להקים חנות ייעודית לכל שוק. Shopify מאפשרת זאת, אך זה יכול להקשות על ניהול מספר חנויות נפרדות.
- Shopify Plus כפתרון לניהול רב-חנויות – עבור עסקים בינלאומיים, Shopify Plus מספק פתרון המאפשר ניהול קל יותר של מספר חנויות שונות תחת אותו ממשק ובסיס נתונים, מה שחוסך זמן ומייעל את תהליכי העבודה ומקדם אורגנית לכל מיקום בנפרד.
לסיכום, Shopify מספקת פתרונות מצוינים לקידום אורגני בעברית, והחסם העיקרי הוא ניהול חנויות מרובות שפות, שניתן לפתור בעזרת כלים מתקדמים המובנים בפלטפורמה.
אילו מגמות חדשות בתחום האיקומרס בישראל הופכות את Shopify לפלטפורמה מבוקשת יותר?
Shopify ממשיכה להוביל את תחום האיקומרס, ובזכות החדשנות והעדכונים השוטפים שלה היא הופכת לפלטפורמה מבוקשת יותר גם בשוק הישראלי. מספר מגמות מרכזיות תורמות לכך:
- שילוב AI (בינה מלאכותית) בניהול החנות – Shopify משקיעה רבות בפיתוח ושילוב של כלים מבוססי AI, הן בתוך הפלטפורמה עצמה והן בתוספים חיצוניים. פתרונות אלו מאפשרים יצירת תוכן אוטומטית, שיפור חוויית המשתמש, אופטימיזציה למכירות וקידום חכם יותר.
- שיפור חוויית המשתמש – כלים חכמים מסייעים למנהלי חנויות להפוך את ניהול הפלטפורמה לפשוט, יעיל ומהיר יותר, תוך צמצום הצורך בהתערבות ידנית בתהליכים שונים.
- תמיכה בשפות ושוק גלובלי – Shopify ממשיכה לשפר את התמיכה בשפות שונות ולהקל על סוחרים ישראלים המעוניינים למכור לקהלים בינלאומיים.
- פתרונות סליקה והתאמות לשוק המקומי – יותר ויותר ספקי תשלום ישראליים תומכים ב-Shopify, מה שמקל על בעלי עסקים מקומיים לפעול בצורה נוחה ולקבל תשלומים מגוונים.
- מיקוד בחוויית קנייה פרסונלית – הוספת כלים מתקדמים לאוטומציה של הצעות מותאמות אישית, שיפור מערכות ניהול לקוחות (CRM) והגדלת שיעור ההמרה.
בזכות מגמות אלו, Shopify מחזקת את מעמדה כפלטפורמה מובילה, שמאפשרת לכל עסק – קטן כגדול – להקים חנות מקצועית בקלות, תוך שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר בענף האיקומרס. ואנחנו מאמינים שזאת רק ההתחלה!
מהניסיון שלכם מהן הטעויות הנפוצות שבעלי עסקים עושים כשהם מקימים חנות שופיפיי בעברית, וכיצד ניתן להימנע מהן?
כשמדובר על חנות שופיפיי בעברית אלו הטעויות הכי נפוצות:
- הזנחת תרגום מלא – חשוב לוודא שכל החנות, כולל כפתורים, טפסים והודעות מערכת, מתורגמת כראוי.
- אי-התאמה מלאה ל-RTL – יש לבדוק שהתצוגה והעיצוב מתאימים לעברית ולשפת ימין-לשמאל.
- בחירת תוספים לא מתאימים – מומלץ לבדוק היטב אם תוספים מתאימים לשוק הישראלי.
- לינקים לדפים כוללים מילים בעברית– דבר שפוגע ויוצר בעיות בקידום האורגני.
אז אם כבר בחרתם שופיפיי והאתר שלכם בעברית, כדאי שתדאגו לא רק לקהל החדש, תשלבו דאטה מרקטינג, מסרים פרסונליים,
שיווק ישיר והוליסטי בכל הערוצים: אימייל, סמס, וואטסאפ ומובייל פוש. כך תוכלו לדאוג לקהל לקוחות חוזר ונאמן.
ואי אפשר בלי להגיד תודה שוב למקס וולד מחברת Byteex על ראיון מנצח שיסגור לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על שופיפיי בעברית!