בעולם האיקומרס יש משפט שכולם מכירים: “כל לקוח שנוטש עגלה הוא כסף על הרצפה”. אבל בינינו? המשפט הזה לא מדויק. מי שנוטש עגלה הוא לא סתם “כסף”, הוא הזדמנות ענקית. הוא כבר היה שם, הוא כבר בחר, הוא כבר רצה. משהו קטן עצר אותו.
במקרה של אחת השחקניות החזקות בתחום הפירות והירקות אונליין, החלטנו בסלקטד (Selected) לא לתת להזדמנות הזו לחמוק. לקחנו את המערכת החכמה של אקטיב טרייל, חיברנו אותה למערכת הניהול הידועה Rexail, ויצרנו מכונה משומנת שמחזירה לקוחות הביתה.
התוצאה? למעלה מ-40% החזרה של נטישות עגלה בקרב לקוחות חדשים. איך עשינו את זה? הנה ה”מאחורי הקלעים”.
האתגר: למכור פירות וירקות בשוק רווי תחרות
תחום המזון הטרי באונליין הוא זירה צפופה. הלקוח הישראלי חשדן, משווה מחירים ורוצה את הסחורה שלו טרייה ועכשיו. כשלקוח חדש מגיע לאתר, ממלא עגלה ואז נעלם – זה כואב כפליים. זה אומר שהשיווק עבד, אבל ה”פיניש” התפספס.
הבנו שכדי לנצח כאן, אנחנו לא צריכים “עוד ניוזלטר”. אנחנו צריכים מערכת שמגיבה בזמן אמת, יודעת לנתח מי הלקוח (חדש או חוזר) ומדברת אליו בשפה שלו.
הפתרון: המשולש הטכנולוגי
הבסיס להצלחה היה שילוב כוחות מדויק:
המוח: האסטרטגיה והקריאייטיב של אנשי סלקטד.
הגוף: אתר האיקומרס שיושב על Rexail (מערכת לניהול קמעונאות אונליין ואופליין).
הלב הפועם: מערכת האוטומציות של אקטיב טרייל.
היתרון הגדול? הפיתוח שביצענו במערכת הסגורה של Rexail הוא לא סתם “חיבור טכני”. מדובר באינטגרציה עמוקה שמאפשרת לנו לנתח דאטה בזמן אמת ולבנות לוגיקה עסקית מורכבת עבור מגוון לקוחות. זה לא “להתקין תוסף”, אלא לבנות תשתית שיווקית חכמה שמשלבת יכולות נטישת עגלה באופן מובנה, מותאם אישית ומבוסס דאטה, בצורה שמוכיחה את עצמה בסקייל גבוה.
האסטרטגיה: לא “להציק”, אלא לתת שירות
במקום לשלוח מייל גנרי של “שכחת משהו!!!”, בנינו בעזרת אקטיב טרייל מסע לקוח חכם שעובד על פסיכולוגיה צרכנית פשוטה:
- התזמון הוא המלך ברגע שהמערכת מזהה נטישה, הטיימר מתחיל לרוץ. לא מהר מדי כדי לא להלחיץ, אבל מספיק קרוב כדי שהלקוח עדיין יהיה ב”מוד” של קניות.
- טיפול אישי בלקוחות חדשים (ה”גיים צ’יינג’ר”) זיהינו שלקוחות חדשים לא נוטשים בגלל מחיר, אלא בגלל חוסר ביטחון. לכן, האוטומציה שבנינו ללקוחות חדשים באקטיב טרייל לא סתם דחפה למכירה, אלא בנתה אמון:
- מי אנחנו?
- למה הסחורה שלנו הכי טרייה?
- איזה שירות תקבלו?
המסרים היו עוטפים ושירותיים, מה שגרם ללקוח להרגיש בטוח לחזור ולסיים את ההזמנה
- עוטפים את הלקוח מכל הכיוונים הבנו שמייל לבד זה לא מספיק, ולכן יצרנו שילוב חכם בין המייל לבין ה-SMS. השיטה עובדת בסינכרון מלא: מסר אחד מגיע למייל עם הפירוט המלא, ותזכורת קצרה וממוקדת מגיעה לנייד ברגעים הקריטיים. השילוב הזה, שמנוהל כולו תחת קורת גג אחת באקטיב טרייל, הבטיח שלא נפספס את הלקוח, לא משנה איפה הוא נמצא.
התוצאות: המספרים מדברים
ברגע שהפעלנו את האוטומציות, הגרף התחיל לטפס. הנתון המדהים ביותר הגיע דווקא מהקהל הקשה ביותר – הלקוחות החדשים. הצלחנו להחזיר מעל 40% מהם להשלמת רכישה.
זה לא רק “עוד כמה הזמנות”. זה אומר ששיפרנו דרמטית את ה-ROI (החזר השקעה) על כל תקציב הפרסום בגוגל ובפייסבוק, והפכנו גולשים מתנדנדים ללקוחות משלמים.
וזה לא נגמר שם. היכולות של אקטיב טרייל אפשרו לנו להמשיך את הקשר גם אחרי הרכישה: מייל תודה, המלצות למוצרים משלימים ותזכורות חכמות לרכישה חוזרת. כך הפכנו רכישה חד פעמית למערכת יחסים ארוכת טווח.
אחוזי הפתיחה הגבוהים שנשארו יציבים לאורך זמן מעידים שמערכת היחסים הזו היא הדדית ולקוחות החנות מחכים לקבל את המסרים השבועיים.
אין דרך טובה יותר למדוד את הפעילות מאשר להסתכל עליה בעיניים של ROI\ROAS, המסרים יצאו, המכירות הגיעו והחזר ההשקעה הלך והשתפר.
השורה התחתונה
בעולם שבו עלויות הפרסום רק עולות, החוכמה היא לא רק להביא תנועה לאתר, אלא לדעת מה לעשות איתה. הקייס של חנות האונליין המוכרת מוכיח שברגע שמחברים חשיבה שיווקית נכונה (סלקטד), תשתית איקומרס יציבה (Rexail) ומערכת דיוור עם אוטומציה מתקדמת (אקטיב טרייל) – נטישת עגלה מפסיקה להיות בעיה, והופכת למנוע צמיחה.
נכתב על ידי משה איבגי – סלקטד | משרד פרסום, פיתוח ודיגיטל. מומחים בקידום ובפיתוח איקומרס ואוטומציות שמייצרות כסף.


