7 כלי בינה מלאכותית לתמונות שאתם חייבים להכיר
אם אי פעם חיפשתם בגוגל תמונות שיתאימו בדיוק למיתוג החדש שלכם, לוובינר שאתם מקדמים, לפוסט שיתפוס את עיני הלקוחות שלכם, או בין אם אתם פשוט מכורים לטכנולוגיה וגיקים של אומנות, אתם כנראה צריכים להכיר את כלי הבינה המלאכותית המובילים ביותר כיום.
בעזרת מחוללי תמונות ב-AI תוכלו פשוט להקליד הנחיה ולתאר את התמונה שתרצו לקבל, עם הגדרה של המטרות שלכם למערכת והתמונה תצוץ בין רגע.
כמו כל כלי AI חשוב לפרט בצורה הנכונה ולהתוות את הקווים המתאימים. במבחן התוצאה? כנראה שתקבלו בדיוק את מה שאתם צריכים ולא בערך.
אין לכם צורך מקצועי ליצור תמונות דרך בינה מלאכותית ? אם תרצו להישאר בעניינים ולראות לאן עולם ה-AI מוביל אותנו, אתם חייבים להכיר ואפילו לנסות, ההנאה מתהליך יצירת התמונות שווה את הכל.
בטח שמעתם על Dall-E 2 של Open AI שהיא החלוצה בעולמות של בינה מלאכותית לתמונות, אך מאז ההשקה הראשונית של החברה צצו חברות רבות שפיתחו כלים נהדרים שכדאי ורצוי להכיר.
מה הם כלי בינה מלאכותית ליצירת תמונות?
כלי בינה מלאכותית (AI) המשמש ליצירת תמונות נקרא גם מחולל תמונות, הוא כלי שבנוי על אלגוריתמים מתקדמים ויודע ליצור חיקויים של תמונות ולייצר תמונות ריאליסטיות.
האלגוריתמים אומנו כדי ללמוד מילוני איברים, חלקי גוף, נופים שונים, צבעים, צורות ואפקטים, בכדי להצליח להרכיב תמונה שלמה ומציאותית.
הטכנולוגיה המדהימה והשימוש בבינה מלאכותית שינו את כללי המשחק בעולמות העיצוב והגרפיקה ומאפשרות כעת לייצר תוכן ויזואלי גם בלי ידע עמוק וניסיון עשיר.
אך כמו בכל כלי AI צריך לדעת להשתמש בו נכון, לפעמים כלי בינה מלאכותית יכולים לשמש אתכם בדרך לתוצר ולא להגיע לתוצר הסופי. רמת ההשראה והדימיון שניתן להפליג איתו בזכות הכלים הללו היא אין סופית וזוהי התרומה הגדולה שלהם לעולם המסחרי.
כדי להצליח לעמוד על ההבדלים ולמצוא את הפלטפורמה הטובה ביותר העמדנו את מחוללי התמונות במבחן. כל מחולל קיבל את אותה הבקשה “30 כלבים יושבים בסלון”, באותו זמן ההפעלה כדי להצליח לבודד את משתנה המהירות.
הוספנו צילומי מסך כדי שתוכלו גם אתם לקבוע את האיכות.
הכלבים נובחים, השיירה עוברת, ואנחנו יוצאים לדרך!
סקירת 7 כלי בינה מלאכותית מובילים ליצירת תמונות
המוביל ביותר: מחולל התמונות של מיקרוסופט (לשעבר בינג)
היתרון הגדול של כלי הבינה המלאכותית של מיקרוסופט טמון בעובדה שהוא מופעל על-ידי Dall-e 3 של Open AI, מה שאומר שהיא מייצרת תמונות באיכות נהדרת רק בלי הצורך לשלם עמלה חודשית.
כל מה שצריך לעשות זה לפתוח את אתר האינטרנט ולהיכנס באמצעות חשבון מיקרוסופט.
יתרון נוסף הוא שבגלל שמדובר בפלטפורמה של מיקרוסופט תוכלו “על הדרך” להנות מיכולות הצ’אט בוט, לשלב כוחות ביניהם ולייצר תוצאה שתהיה גם השראתית וגם ביצועית.
זאת אומרת שתוכלו לבקש מהבוט לייצר את הקונספט ואת הרעיון ומשם להמשיך ישירות למחולל התמונות כדי שיבטיח שהתמונה תהיה הקרובה ביותר לקונספט.
יתרונות נוספים: מהיר, קל לשימוש.
חסרונות: צריך חשבון מיקרוסופט/מייל של אאוטלוק.
מעורר ההשראה: מחולל התמונות של Dall-E 3 מבית OpenAI
את Open AI כולם מכירים, חברת המחקר העומדת מאחורי Dall-E ו- Chat GPT, היא גם זו שהשיקה את המודל המשופר שנקרא Dall-E 3.
השימוש בפלטפורמה הוא ידידותי ופשוט מאוד.
כל שתצטרכו לעשות הוא להנחות את המערכת במספר מילים בודדות והיא תפיק 4 תמונות שונות של התיאור שביקשתם כשבדרך כל הביצועים הגבוהים יופיעו בשורה העליונה.
כמו במיקרוסופט גם בפלטפורמה הזו תוכלו לנהל שיחה כדי לייצר את ההשראה הראשונית וממנה לעבור לביצוע ולייצר תמונה שתתאים לפרויקט שלכם.
יתרונות נוספים: מהיר, מדויק ביחס לתיאור.
חסרונות: גרסה בתשלום, אין אפליקציה.
הכלי המושלם למתחילים: Imagefx מבית גוגל
הכניסה של גוגל לשוק כלי בינה מלאכותית עבור תמונות הייתה מאוחרת, אבל כנראה שזה היה שווה את ההמתנה.
לכלי של גוגל יש יכולת דיוק מופלאה והוא יודע להתמודד אפילו עם אלמנטים שנחשבים מסובכים כמו כפות ידיים לצורך העניין.
הכלי מתגאה ביכולת לבצע ולהציע שינויים קטנים, כמו שינוי בהבעות פנים או הצעות לשינוי הבקשה כדי לייצר פלט טוב יותר.
למחולל התמונות הנהדר יש פיצ’רים קטנים כמו יצירת סרטון קצר, שינויים עריכתיים מסוימים שיכולים להיות ניסיון מצויין למתחילים ולאפשר להגיע לתוצרים מעניינים.
אם כי ניתן לראות שבתמונה גוגל לא מצליחה לדייק. באותה ההנחייה של שאר הפלטפורמות התוצאה לא טובה מבחינת הפנים של הכלבים וחדות האובייקט.
יתרונות: קל לשימוש, יכולת שינוי הבעה של האלמנטים.
חסרונות: צריך לפתוח חשבון בגוגל (למי שאין).
הטוב ביותר לשימוש מהנייד: Dream by wombo
לא סתם האפליקציה הזו זכתה במקום הראשון עבור האפליקציה הטובה ביותר בפרסי 2022 של גוגל פליי. יש לה חמישה כוכבים ב-App store של Apple עם 141K דירוגים.
בעזרת האפליקציה אפשר ליצור אומנות ותמונות עם קלט בהנחייה מהירה.
מחולל התמונות עצמו יאפשר לכם לבחור את סגנון העיצוב הייחודי: מציאותי, קומי, מופשט, קנאי ועוד.
לאפליקציה יש את גרסת הפרו שלה שמאפשרת לכם לבחור האם להישאר עם הגרסה הפשוטה יותר או בגרסה משודרגת בעלת פיצ’רים נוספים.
בגרסת הדסקטופ ניתן לראות שהתמונה יוצאת שונה משאר הפלטפורמות, ציורית יותר, צבעונית יותר, הכלבים לא ממש נראים ככלבים, כנראה שבגרסת האפליקציה היכולות טובות יותר.
יתרונות: הרבה אפשרויות עיצוב, אפליקציה שזוכה לתשבוחות.
חסרונות: חוסר דיוק, כדי לקבל את מלוא התמורה תאלצו לבחור את גרסת הפרימיום.
פחות אפקטים, יותר תכלס: Craiyon
למחולל התמונות הזה נתנו את השם “Dall-E 2 mini”. לא, אין לו קשר עם openAI, פשוט הוא בעל יכולות דומות לגרסה הזו, רק שהוא בעל יכולות עיבוד פחות מדויקות.
אחד היתרונות הבולטים של הכלי טמון בעובדה שהוא מאפשר הנחיות בלתי מוגבלות, זאת אומרת שתוכלו לשפר את הבקשה עד שתגיעו לתוצאה הרצויה.
עם זאת, יכולות הדיוק לוקות בחסר, כמו שניתן לראות בתוצר שלנו, הכלי החביב לא הצליח לייצר תמונה של מספר גדול של כלבים בסלון, רק ארבעה במספר.
על אף שהוא מוגבל מעט, הוא עדיין נהדר למתחילים ומאפשר לחולל תמונות בצורה נוחה לשימוש ובתוצאה סבירה בהחלט שלרוב תספק את הסחורה.
יתרונות: חינמי, גישה בלתי מוגבלת וקל לשימוש.
חסרונות: חוסר דיוק, תמונות לא עקביות, זמן ארוך יחסית לקבלת התוצר.
אלופת כלי עזר לעיצוב: Adobe
אדובי תמיד הצטיינה בפיתוח כלי עזר למעצבים גרפיים וחברות מסחריות, לכן לא תופתעו לגלות שגם בכלי בינה מלאכותית לתמונות האיכות היא גבוהה, הגישה והממשק נוחים, לכם רק נותר להעביר את ההנחיה למחולל התמונות והתוצר לא יאכזב.
כפי שתוכלו לראות בהמשך, התמונות של הכלבים מציאותיות מאוד ובאיכות גבוהה,
אך לאדובי יש עוד פיצ’ר נחמד, הוא מאפשר לכם לבחור את הסגנון של התמונה מראש מתוך בנק תמונות ועל גביו להכתיב את ההנחיה.
זאת אומרת שאם ראיתם מתוך בנק ההצעות של אדובי סגנון שמצא חן בעיניכם והוא מצליח להתכתב עם הרפרנס שלכם, אתם בוחרים אותו ולאחר מכן משנים את ההנחיה בהתאם לרעיון שלכם.
בנוסף, אדובי עומדת בכל התקנים מבחינת אבטחה ופרטיות, אתם יכולים להיות רגועים ולהשתמש בתמונות שיצרתם לצרכים מסחריים מבלי לחשוש מהעתיד לבוא.
יתרונות: איכות גבוהה, חינמי, בעל פיצ’רים תומכים ובטוח לשימוש מסחרי.
חסרונות: דורש הנחיות ספציפיות, לוקח יותר זמן ממחוללי תמונות אחרים.
מובילים באיכות: Midjourney
אם אתם חובבי עיצוב גרפי, אם אתם נהנים ליצור אמנות דיגיטלית מודרנית, שום דבר לא יכין אתכם למידג’רני, אחד מהכלים המובילים כיום בשימוש של בינה מלאכותית- תמונות וכל מה שביניהם.
התוצר של התוכנה הוא כל כך מדויק עד שתתקשו להבחין האם מדובר במציאות או במחולל תמונות, היא כל כך טובה שהיא יכולה לנצח בתחרויות אמנותעם זאת, היא לא ידידותית למשתמש, צריך לדעת כיצד לעבוד איתה כדי להצליח ולייצר את התוצר שבאמת מתאים לכם.
אכזבה נוספת מגיעה בשימוש בתשלום גם בגרסה ה”חינמית” שלא באמת מאפשרת לכם להתנסות בחינם.
יתרונות: איכות, איכות ושוב פעם, איכות.
חסרונות: אין גרסה חינמית, לא ידידותי למשתמש.
מהו כלי הבינה המלאכותית הטוב ביותר עבורכם ליצירת תמונות?
אתם יכולים ברפרוף קל לעבור על הסקירה ולראות את רשימות היתרונות והחסרונות הקצרות והממצות, הן יתנו לכם את התמונה הטובה ביותר (והפעם בלי AI).
זאת אומרת, שאם אתם מחפשים לצורך העניין תמונות לשימוש מסחרי יותר, לקידום העסק שלכם, ליצירת מעורבות, לתפיסת תשומת הלב של הלקוח במייל או בעזרי הפרסום שלכם, אתם צריכים להתמקד בשימוש מסחרי בטוח. לצורך העניין במקרה כמו זה Adobe תהיה כלי ה-AI המתאים ביותר ליצירת תמונות עבורכם, היא בטוחה לשימוש מסחרי.
אם אתם רוצים רק להתנסות בשימוש במחולל תמונות בעזרת בינה מלאכותית, לצרכי אמנות, להנאה פרטית כזו או אחרת, אתם וודאי תבחרו ב-Crayion, הוא בחינם, הוא בלתי מוגבל, הוא נוח לשימוש ויש לכם את כל התנאים להצליח להגיע לתוצר המדויק ביותר.
כמו בכל תחום, תבחרו את כלי העבודה שלכם בצורה המתאימה לפרופיל שלכם, לאחד חשובה יותר נוחות הממשק ולאחר האיכות הגבוהה, אין נכון או לא נכון, יש מה טוב בשבילכם בתור יוצרים.
איך להגיע לתוצאה מדויקת בשימוש בבינה מלאכותית לתמונות?
יש כלים המצריכים לאמן ולשפר את האלגוריתם מעט, הם גם מאפשרים לכם לעשות אופטימיזציה לתוצאות שלכם, כמו ב-chat GPT תוכלו לחדד את ההנחיה, לדייק יותר בצורה שתהיה מוכוונת לתוצאה הרצויה.
כללי אצבע מהירים ופשוטים:
תיאור– התחילו תמיד בתיאור של האובייקט עצמו- “30 כלבים…”.
אורך ההנחייה– רוב הפלטפורמות של בינה מלאכותית-תמונות יאפשרו לכם לכתוב פסקה ארוכה יחסית, ההמלצה היא להיות ממוקדים, לא להאריך יותר מידי אבל כן לשחק עם הניסוח.
סגנון שפה– שפה ברורה תייצר תוצאות רצויות יותר, נסו להשתמש בשפה תקינה, כמובן שכל האלגוריתמים מאומנים רק על אנגלית, אז רצוי לשים לב שאתם לא משתמשים במילים שיש להן מספר פירושים.
אסתטיקה– אתם יכולים להנחות את מחולל התמונות לגבי האסתטיקה של התמונה וכך להשפיע על התוצר. זאת אומרת, האם תרצו סגנון ריאליסטי? פיסול? צבעוני? צילום? התוצאה תהיה בהתאם לדרישה שלכם.
פריים– אם אתם אוהבים לרדת לפרטים הקטנים זהו כלל אצבע חשוב. תוכלו לקבוע היכן האובייקט עומד באופן יחסי. תוכלו להשתמש בביטויים מעולמות הסרטים, האלגוריתמים מאומנים עליהם וידעו לתת לכם “close-up” או “point of view” יחסית בקלות.
כמובן שכל אלה הם רק על קצה המזלג, ההמלצה הכי טובה היא פשוט להיכנס לפלטפורמות ולהתחיל לשחק איתן. אתם תבינו מהר מאוד איך להניע את מחוללי התמונות.
לסיום, למי מתאים להשתמש בכלי AI ליצירת תמונות?
בגדול, פשוט לכולם. ממעצב גרפי של חברה מסחרית ועד לסבא ששולח מיילים מצחיקים לנכדים שלו.
הכלים הללו מאפשרים לכם ליצור כל-כך הרבה סוגי אמנות ויצירות גרפיות, אם בעבר רק הילד בעל יכולות הציור היה יכול לבטא את היצירתיות שלו בכיתה, כעת גם יש מקום לשחקנים נוספים. מחוללי התמונות יאפשרו לכולם לבטא את היצירתיות שלהם, בין אם לצרכים מסחריים או לצרכים אישיים ואומנותיים. מה שבטוח, מכאן והלאה זה הולך רק להשתפר ולהיות מעניין אף יותר.