בוט לוואטסאפ VS צ’אט בוט? הכל על מענה שיווקי אוטומטי בוואטסאפ

בוטים לוואטסאפ הפכו לכלי מרכזי בשירות לקוחות, אוטומציה של מכירות ואפילו בניהול קמפיינים שיווקיים. אך לפני שמטמיעים פתרון כזה, חשוב להבין את ההבדלים בין בוט רשמי ללא רשמי, את היתרונות של בוט לשירות לקוחות, ואת הסיכונים שצריך להימנע מהם.

בוט רשמי מול בוט לא רשמי – מה ההבדל?

בוט רשמי פועל באמצעות ממשק ה-API הרשמי של וואטסאפ (WhatsApp Business API), אשר מציע אבטחה גבוהה, אמינות ושמירה על מדיניות השימוש של וואטסאפ. השימוש ב-API הרשמי מחייב אישור של מטא (Meta) ולעיתים כרוך בעלויות, אך הוא מאפשר אינטגרציה מתקדמת עם מערכות CRM, דיוור ואוטומציות עסקיות מתוחכמות. כמובן שזו הדרך הנכונה לבעלי עסקים לעבוד עם צ’אט בוט מבלי להיחסם ולעשות זאת בדרך המקובלת, כשעובדים דרך מערכת דיוור ודאטה מרקטינג עם וואטסאפ, רצוי לוודא שמדובר בוואטסאפ רשמי שעומד בנהלים ובתקני האבטחה. 

בוט לא רשמי, לעומת זאת, מתבסס על פתרונות צד ג’ אשר משתמשים בשיטות לא מאושרות כדי להתחבר לוואטסאפ. פתרונות אלו עשויים להיראות מפתים בשל עלויות נמוכות יותר והקמה מהירה, אך הם עלולים להוביל לחסימת המספר העסקי, לבעיות אבטחה ולפגיעה באמון הלקוחות.

?מה ההבדל בין בוט לצ’אט בוט 

במילים פשוטות:

בוט הוא תוכנה אוטומטית שמבצעת משימות – למשל, סריקת אתרים או פתיחת מיילים.
צ’אט בוט הוא סוג של בוט שמתמקד בשיחה עם בני אדם – לרוב בהודעות, כמו בוואטסאפ או באתר.

 ובקצרה כל צ’אט בוט הוא בוט, אבל לא כל בוט הוא צ’אט בוט.

איך צ’אט בוט לוואטסאפ משפר את שירות הלקוחות?

בוט חכם יכול לספק מענה מיידי לשאלות נפוצות, להציע תמיכה 24/7 ולחסוך משאבי כוח אדם. הנה כמה שימושים מרכזיים:

מענה אוטומטי: הבוט יכול להשיב ללקוחות על שאלות נפוצות כמו שעות פעילות, סטטוס הזמנה או מידע על מוצרים ושירותים.

מענה מותאם אישית: עם מערכת דאטה מרקטינג תוכלו לייצר צ’ט בוט עם תשובות שמותאמות לקהלים מאוד ספציפיים. זאת אומרת תוכלו לייצר לפי תשובה מענים מוגדרים מראש, שימקסמו מכירות או יעזרו בתהליכי “חימום לידים”.

ניתוב לשירות אנושי: בוטים מתקדמים יודעים לזהות מתי הלקוח צריך נציג אנושי ולהעביר אותו ישירות לתמיכה רלוונטית בדיוק בזמן המתאים.

בוט לוואטסאפ

למה עדיף לבנות אוטומציות וואטסאפ כתחליף לצ’ט בוט במערכת דאטה מרקטינג כמו אקטיב טרייל?

שילוב של צ’ט בוט במערכת דאטה מרקטינג חכמה כמו אקטיב טרייל יאפשר לא רק תקשורת אוטומטית עם הלקוחות אלא גם שימוש בנתוני הקמפיינים הדיגיטליים לצורך יצירת חוויית משתמש מותאמת אישית. לדוגמה:

  • חיבור בין דיוור לוואטסאפ מאפשר שליחת הודעות ממוקדות על בסיס היסטוריית רכישות או אינטראקציות עם אימיילים.
  • יצירת אוטומציות חכמות שמבצעות המשך שיחה ישירות בוואטסאפ לאחר שליחת קמפיין מייל, או לפי התנהגות קהל היעד לאחר קבלת מייל וגלישה באתר.
  • מעקב אחר ביצועים ושיפור המרות באמצעות חיבור הנתונים מהדיוור והוואטסאפ יחד.

היתרון המרכזי הוא שהמערכת מאפשרת ניהול אחיד של כלל ערוצי השיווק, מה שמקל על העסק לנהל תקשורת יעילה ורווחית עם הלקוחות, הצ’ט בוט יהיה המוציא לפועל בסוף תהליך, או המסנן הראשוני בתחילת התהליך.

ממה צריך להיזהר?

למרות היתרונות הברורים, ישנם כמה דברים שחשוב לקחת בחשבון:

הימנעות מבוטים לא רשמיים – כמו שאמרנו, שימוש בבוטים לא רשמיים עלול להוביל לחסימה תמידית של החשבון העסקי.
אבטחת מידע – בוטים צריכים להיות מאובטחים, במיוחד כשמדובר במידע רגיש של לקוחות. ודאו שהספק שאתם עובדים איתו עומד בתקני אבטחה מחמירים.

כתיבת תסריטי שיחה נכונים
– בוט שמתפקד בצורה רובוטית מדי עלול להרתיע לקוחות. לכן, יש לבנות תסריטי שיחה שמרגישים טבעיים וידידותיים ובהתאם מותאמים להתנהגות הלקוחות. הם צריכים להגיד לעצמם “איזה יופי, זה אוטומטי אבל ממש ממוקד אליי”. ולא להרגיש שמדובר בתהליך כללי לכל הלקוחות, כי אף אחד לא אוהב לדבר עם בוט.

שמירה על מדיניות הפרטיות – הקפדה על כללי GDPR (אם אתם פועלים באירופה) ותקנות פרטיות נוספות היא קריטית כדי למנוע תביעות וקנסות, מערכת דאטה מרקטינג בינלאומית תספק את מדיניות הפרטיות הנחוצה במקרה הזה.

לסיכום

בוט לוואטסאפ הוא כלי חזק שיכול לייעל שירות לקוחות ולהגביר מכירות אך חשוב לבחור בפתרון רשמי ומאובטח. שילוב נכון של צ’ט-בוט חכם יכול להפוך את התקשורת עם הלקוחות למהירה, אישית ויעילה יותר. שימוש באוטומציות ליצירת מנגונון דמוי צ’ט בוט במערכת דאטה מרקטינג כמו אקטיב טרייל מאפשר לבצע פעולות אוטומטיות, פרסונליות ואפקטיביות תוך חיבור ערוצי התקשורת השונים ושילובם בתמהיל הכללי.