יצירת כתובת מייל נוספת ו/או אימייל חד פעמי: מדריך מהיר שכדאי להכיר
בדרך כלל אנחנו מדברים איתכם על אימייל מרקטינג מהזווית שלכם כמשווקים. אבל היום אנחנו רוצים לדבר איתכם דווקא כגולשים שיודעים שאימייל מרקטינג הוא כלי שיווקי נהדר, אך לצערנו יש אתרים או פלטפורמות שעושים בו שימוש לרעה. זה בדיוק הרגע בו מתחילות הבעיות שלא רק מפריעות לגולשים ולנמענים, אלא גם עושות שם רע לדיוור שיווקי.
כך למשל במקרים בהם אתרים או דפי נחיתה מסוימים – כאלה שלגולש אין שום כוונה תחילה להירשם אליהם – דורשים או מבקשים מהגולשים לפתוח משתמש חדש או למסור את כתובת האימייל שלהם, על מנת לצפות בתכנים כגון מאמרים, E-books, תוצאות חיפוש, תמונות מוגדלות, ניקוד על שאלונים שמולאו ועוד.
כולנו מכירים את האתרים שמציעים מבחנים ושאלוני אישיות חינמיים, או לפחות חינמיים כביכול. כאלה שאחרי שביליתם 15 דק’ במענה על שאלון (סתם למשל: מבחן שמטרתו לבחון את מנת המשכל שלכם) מקפיצים הודעה לפיה כדי לקבל את התוצאות, אתם מתבקשים להזין כתובת דואר אלקטרוני אליה הן יישלחו.
במקרים אחרים, העבודה שלנו – למשל כזו שיש בה צרכי בקרת איכות, QA – מצריכה שימוש נרחב בכתובות מיילים אמיתיות, אליהן אפשר לשלוח טסטים שונים ומשונים; אם אתם עורכי תוכן או מנהלי שיווק, גם אתם נתקלתם בסיטואציה הזו, בה אתם מוציאים טסטים לדיוור השיווקי לפני שאתם שולחים אותו לרשימת התפוצה המלאה, רק כדי לעבור עליו ולראות שהכל בסדר.
העניין הוא שאף אחד מאיתנו לא רוצה למלא את תיבת האימייל המקצועית – ובטח לא האישית – במיילים מיותרים, ספאם או דיוורים שפשוט לא רלוונטיים עבורנו. לפעמים, לא נרצה להשתמש בכתובת הדוא”ל שלנו מסיבות אחרות: ענייני פרטיות, עניינים עסקיים ועוד. אז מה הפתרון? יצירת כתובת מייל נוספת, אימייל חד-פעמי, אם תרצו.
יצירת כתובת מייל נוספת: איך עושים את זה תכלס?
השיטה ה-1 ליצירת מייל אנונימי או כתובת מייל נוספת, הוא פתיחת תיבת דואר משנית. מדובר באופציה שקיימת בשירותי אימיילינג גדולים (ג’ימייל, יאהו וכד’) ומאפשרת לכם לקבל כתובת מייל נוספת, כזו שתוכלו לבקר בה מדי פעם ממש מתוך הממשק של תיבת המייל הרגילה שלכם ולבדוק מה קורה בתוכה. החסרונות? תצטרכו לזכור סיסמה נוספת (וגם את שם המשתמש) וגם – במקרה בו אתם מחפשים בעצם אימייל חד פעמי עבור שימוש באתר ספציפי – הכתובת המדוברת ‘תישרף’ לאחר שימוש אחד בלבד.
אז מה עושים במקרה שבו צריכים אימייל חד פעמי? משתמשים בשירות חיצוני שמספק לכם כתובת מייל אנונימית בדיוק למצבים כאלה. שירות כזה תמצאו באתר mailinator; כדי ליהנות ממנו תצטרכו לפתוח חשבון משתמש. לאחר מכן, כשיגיע הרגע בו תרצו לקבל אימייל מבלי לתת את כתובת הדוא”ל האמיתית שלכם, תוכלו להכניס כתובת כלשהי שהסיומת שלה היא mailinator, והדיוור יישלח לשם (לדוגמה: example@mailinator.co. במקום המילה example ניתן לכתוב כל צירוף של מספרים ואותיות שאתם רוצים).
הרעיון מאחורי השירות הוא שכשמגיע דיוור לכתובת מסוימת בדומיין של mailinator, אותה הכתובת נוצרת באופן זמני כדי לקלוט את הדיוור ולהציג אותו. כדי לראות את מה ששלחו לכם עליכם להזין באתר של mailinator את הכתובת שהמצאתם ומיד תועברו לתיבת הדואר המתאימה.
השירות הנ”ל הוא אופציה אחת, אבל בעולם קיימים שירותים דומים רבים. מומלץ לשחק עם הכלים השונים, ליצור באמצעותם אימייל חד פעמי או להתנסות ביצירת כתובת מייל נוספת ופשוט לגלות מה הכי נוח לכם ומה עובד הכי טוב עבורכם.
ככה, בפעם הבאה שמבקשים מכם כתובת אימייל – ואתם באמת, אבל באמת לא רוצים לתת את כתובת המייל שלכם, תוכלו להשתמש באימייל חד פעמי. חשוב לזכור שיש לכם אפשרויות, ואפילו הרבה מהן! תיבת אימייל מפוצצת במיילים לא רלוונטיים היא לא גזירת גורל; אפשר לשמור על התיבה שלכם נקייה ולהישאר אך ורק עם דיוורים שאתם באמת מעוניינים לקבל.
אולי יעניין אתכם גם: