עריכת תמונות אונליין היא עיבוד של קבצי תמונה על בסיס שירות מקוון. בניגוד לתוכנות עריכה הדורשות הדרכה ונועדו לגרפיקאים, תוכנת עריכת תמונות אונליין מאפשרת לכל אחד לערוך תמונות, ולהגיע לתוצרים מקצועיים יותר.
עורך תמונות מתקדם מאפשר לבחור עיצוב בסיסי ולשתול בו שלל אלמנטים גרפיים כגון טקסט או תמונה בלי מאמץ, כדי לשמור על שפה ויזואלית אחידה ולחסוך עלויות הפקה.
מאין הגיעו תוכנות העריכה?
תוכנות העריכה הללו הגיעו מעולם המובייל; עוד בתחילת העשור הקודם צצו שלל אפליקציות לציור, שנועדו למשוך קהל רחב אל קטגוריית הטאבלטים, ועם הצמיחה בגודל מסכי הסמארטפונים, הגיעו גם לטלפון החכם. מספר חברות, ביניהן סוני, סמסונג ו-LG, הקפידו להרחיב ולפתח את יכולות אפליקציות הציור שמובנות במכשירים שלהן, בצורה שתאפשר ממשק פשוט ביותר גם ביד אחת, ומקסימום אפשרויות. בהמשך צצו אפליקציות עצמאיות שמסוגלות לעבד תמונות גם ברמת הפילטר וגם ברמת העבודה המדויקת באמצעות כלי ציור שונים, אלמנטים שאפשר להדביק ולסדר לפי הצורך.
אפיקי הפיתוח התפצלו: חלק מהיישומים הציגו בעיקר כלים לעבודה ידנית ויצירה עצמית, בעוד אחרים הבליטו אוטומציה – חידוד תמונה, הדגשת אלמנטים בתמונות פנים וכן הלאה – כדי להקל על משתמשים שרוצים תוצאות בלי להתאמץ. עם הזמן היגרו האפליקציות הללו גם לדפדפן, בצורת שירותים מקוונים לעסקים. ביכולתם לסייע בבניית אלמנטים גרפיים בכל אתר, דף נחיתה, הודעת מייל וכן הלאה – ולתת לצוותי השיווק חופש יצירתי לצד עיצובי ברירת מחדל שהוכחו כאפקטיביים.
מי יכול להפעיל תוכנת עריכה?
בעבר, התשובה היתה “גרפיקאי”; מערכות יקרות ועתירות-אפשרויות כפוטושופ ודומיה, הצריכו הכשרה מקצועית מסודרת, לרבות סעיפים כעימוד, מיתוג ועיצוב. ואולם, תוכנות עריכת תמונות שינו את המצב: בעזרת פילטרים, ממשקים פשוטים ביותר ואפשרות הוספת אלמנטים מעוצבים בקליק, יכול ארגון לקבל הרבה מצורכי הגרפיקה שלו גם בלי לשכור מומחה. למעשה, כל אדם בעל חוש טכני בסיסי וקצת זמן פנוי יוכל להכין עבורכם תמונות אסתטיות המתאימות למאמרי תוכן, ניוזלטרים וכו’…
מה תוכנה לעריכת תמונות אונליין לא יודעת לעשות?
יישומי עיבוד תמונה מקוונים הם עתירי אפשרויות, אך עדיין לא מחזיקים במלוא יכולותיהן של תוכנות גרפיקה מקצועיות. למשל, לא תוכלו לבנות בעזרתן אלמנטים תלת ממדיים בתצורה וקטורית מלאה, לא תוכלו לשנות מקורות תאורה בתצלום באופן ריאליסטי לחלוטין, לא תוכלו לבצע ריטוש מלא של תצלום וככל הנראה שאנימציות ורכיבי מדיה נוספים תעדיפו לשלב באמצעות כלים אחרים.
מתי כדאי להשתמש בתוכנה לעריכת תמונות אונליין, ומתי בגרפיקאי מקצועי?
ראשית, ישנם לא מעט מעצבים שנעזרים בתוכנות עיבוד תמונה מקוונות לצד התוכנות המקצועיות יותר שלהם, כדי לבצע עבודות עיצוב פשוטות. שנית, נראה שמיום ליום הולכים ומתגלים דברים חדשים שכלי עיבוד תמונה אונליין יודעים לעשות היטב. אם ברצונכם לבצע משימות גרפיות פשוטות, התוכנה המקוונת היא פיתרון זול ומהיר יותר. תוכלו להשתמש בה בתור תוכנה לעיצוב דפי נחיתה, ליצירת אימג’ים לקמפייני אימייל וכו’. מדובר בפיתרון נוח לעיצוב תמונה עבור פוסטים ברשתות חברתיות (שבעצמן מספקות כלים מינימליים ביותר לעיבוד תמונה והוספת אייקונים וכיתובים) ועוד. תכונה שימושית מאוד של חלק מהכלים המקוונים היא שרטוט מהיר של אינפוגרפיקות – מה שיכול לשדרג בצורה משמעותית גם מאמרים שיווקיים, גם מצגות וגם חומרים שמופצים לאנשי מקצוע באימייל. יותר ויותר ארגונים מעדיפים להשתמש במעצב מקצועי רק בפרויקטים גדולים או כאלה שמצריכים עין של יוצר מיומן, ואת המשימות השוטפות משאירים לצוות השיווק והמכירות ולתוכנת עיבוד התמונה המקוונת.